Különös módszerrel fejlesztik az olvasást több amerikai iskolában

Scott Ertl észak-karolinai általános iskolai tanár épp egy könyvet olvasott  az edzőtermi szobabiciklin, amikor bevillant a nagy ötlet: ugyanezt az iskolások is nagyon élveznék. Igaza lett.

medium-c23c55cf9a2924e1d9a6232dade119a0

Szerencsére maga az iskola is vevő volt az ötletre, így először betettek egy szobabicilit az osztályterem sarkába. Akkora volt körülötte  a nyüzsgés, hogy még többet kellett szerezni belőle – ezután egy egész termet teletömtek szobabiciklikkel. Azóta a tanítást rendszeres időközönként a biciklis teremben tartják, ahol tekerés közben a srácok könyvet, vagy valamilyen tudományos magazint lapozgatnak.

medium-edc2375d74a924c0145140c2dcafb5f7

A Read and Ride (Olvass és Tekerj) program azóta egyre nagyobb sikert arat, a gyerekek többet olvasnak, és többet mozognak, ráadásul egyszerre. Az iskola nem elégedett meg azzal, hogy a gyerekek vidámabbak voltak: meg szerették volna tudni, tényleg segíti-e fejlődésüket az új módszer. A tesztek alapján kiderült, hogy minél több időt töltöttek a diákok a biciklizős teremben, annál jobban teljesítettek az állami olvasási teszteken.

medium-4cef53b997e379b9d6c3ab6e07886228

A Read and Ride programot azóta harminc államban vezették be, és a biciklik mellett különböző más gépeket is használnak. Ezeket az órákat ráadásul azok a gyerekek is nagyon élvezik, akik sikítva menekülnek a tesiórák elől, hiszen itt nincs verseny, mindenki a saját tempójában mozoghat.

Forrás: Upworthy