Őrületes vízi luxuskastély: még a falakban is halak úsznak

A floridai partoknál fekvő Acqua Liana kastély mintha belül is csupa vízből lenne: a bárpult, a falak, és a padló helyén is akvárium van, és akkor még nem beszéltünk a kinti medencéről, vízesésekről, lagúnákról.

AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-01

Az óceánra néző kastélyt a formabontó megoldásairól elhíresület ingatlanmogul, Frank McKinney építtette, Bali, Fiji, Tahiti és Hawaii letisztult, környezettudatos kivitelezői megoldásaiból nyerve inspirációt.

AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-03

Ő volt a világon az első, aki ekkora méretben próbált olyan ökoházat kialakítani, ami minden igényt kielégít. A palotában hét hálószoba, tizenegy fürdőszoba várja a vendégeket, a környezettudatosságról pedig hatalmas felületű napelemek, az energiatakarékos izzók, és egy különleges, takarékos vízrendszer gondoskodik.

AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-02 AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-05

AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-15 AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-13 AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-06 AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-07 AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-09 AD-Acqua-Liana-Water-Flower-Estate-By-Frank-Mckinney-Florida-12

Forrás: Architecturendesign