Színes hidat építettek ott, ahol korábban egymást gyilkolták a katonák

Az olaszországi Dolomitokban a Monte Piana száz éve még tizennyolcezer katonát, puskákat, bombakrátereket látott, ahogy az első világháború frontvonala elhúzódott előtte. A békés hegy manapság egészen másfajta emberekre néz, akik színes függőágyaikban többszáz méter magasan játszanak, beszélgetnek, pihennek, és emlékeznek az elhunytakra.

SebastianWahlhuetter1

A highlining, vagyis az a fajta sport, amikor egy heveder véd csak a leeséstől többszáz méter magasan kötéltáncolás, vagy csak  heverészés közben, egyre népszerűbbé válik. Az első gyűlést az alapítók, Alessandro d’Emilia és Armin Holzer tartották 2012-ben, azóta évről évre összegyűlnek a hasonló gondolkodású fiatalok. A világháború áldozataira emlékezve 26 sportoló gyűlt össze énekelni, nevetni, és színes függőágyaikban mókázni, békét és barátságot mutatni az oly sok mindent látott hegynek. Színes hidat építettek függőágyakból ott, ahol száz éve még egymást gyilkolták az emberek.

SebastianWahlhuetter2 SebastianWahlhuetter4 SebastianWahlhuetter5 SebastianWahlhuetter6 SebastianWahlhuetter8 SebastianWahlhuetter9 SebastianWahlhuetter7

Forrás: MyModernMet