Gyönyörű tetoválások, amelyek súlyos titkokat rejtenek

Egy brazil tetováló művésznő az erőszakot szenvedett nők sebhelyére gyönyörű képeket tetovál.

Flavia Carvalho, aki a brazilíai Curitiba városában él, két éve döntött úgy, hogy segít azoknak a nőknek, akik egyébként egy életen át hordanák bőrükön azokat a sebhelyeket, amelyeket legtöbbször saját férjük vagy barátjuk ejtett rajtuk.

Flavia-Carvalho-art

Flavia Carvalho

Flavia sosem gondolta volna, hogy egy tetováló stúdióban fog kikötni, de ma már örül, hogy így alakult a sorsa. Eredetileg biológia szakos hallgató volt, és mikor az egyetemi órákon tanult állatokról és növényekről kellett tudományos illusztrációkat készíteniük, évfolyamtársai és tanárai hamar felfigyeltek a lány rajztehetségére. Többen javasolták neki, hogy menjen el tetoválóművésznek. Végül aztán kitanulta a szakmát, és saját tetoválóműhelyet nyitott.

t1

Szintén egy véletlen folytán alakult úgy, hogy most több száz nőnek segít túltenni magát a férfiak által okozott sérüléseken. Nagyjából két éve annak, hogy egy fiatal nő azzal a kéréssel fordult Flaviához, hogy tetoválással takarja el azt a sebet, amit egy szórakozó helyen ejtett rajta egy idegen férfi, akivel nem volt hajlandó táncolni menni. A férfi ezt nem akarta elfogadni, és annyira begurult, hogy egész egyszerűen hasba szúrta a lányt.

t2

A projekt neve “a virág bőre” nevet viseli (brazilul a pele de flor). Ez egy kétértelmű kifejezés, hiszen portugálul azt is jelenti, hogy “a bőr alatt”. Tehát arra is utal, hogy az erőszakot szenvedett nők sebe nem csak a bőrükön, a többieknek látható helyen van, hanem a lelkükben, a szívükben is magukban hordozzák az elszenvedett sérüléseket.

t3

Flavia tetoválásai azonban új életet teremtenek a lelkileg és testileg sérült nőknek. A gyönyörű tetoválásoknak köszönhetően a nők büszkék lesznek saját testükre, nem szégyellik magukat, és bátran ki mernek menni az utcára. Emelt fővel járnak, mindezt egy tetoválásnak köszönhetően.

Flavia a tetoválásokat teljesen ingyen végzi, még külföldről is járnak hozzá. Az elmúlt két év során a helyi rendőrség és az önkormányzat, valamint a kórház is megkereste már a tetoválóművésznőt, hogy együtt dolgozhassanak vele, ezáltal is hatékonyabb és gyorsabb segítséget biztosítva az erőszakot szenvedett nőknek.

Forrás: The Huffington Post
Képforrás: Facebook/Flavia Carvalho

O. M.