Meglepő dolog rejtőzik az ezeréves, óriási majomkenyérfa belsejében

A majomkenyérfa akár több ezer évig is elélhet. A képen látható fa a tudósok szerint már ezer éves, és olyan óriásira nőtt, hogy ötven ember kell, hogy átölelje a törzsét.

sunland-baobab-1[2]

A különleges fa úgy éli túl az afrikai időjárást, hogy ágaiban nedvességet raktároz, így jöhet akármekkora szárazság, azt is átvészeli. Gyümölcsét a majmok nagyon szeretik, ezért is nevezték el a baobab fát ismertebb néven majomkenyérfának.

Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a belsejében egy valódi bárt üzemeltetnek…

sunland-baobab-2[6]

A fa és a bár belsejében

A baobab fa, ismertebb nevén a majomkenyérfa Afrikában és Madagaszkáron őshonos. A baobab fák nagyon masszívak, széles a törzsük és magasra nőnek, és jól bírják a szárazságot.

sunland-baobab-3[2]

Ez a bejárat

Ez a majomkenyérfa belül üreges, így a belső teret nem kellett mesterséges úton kivésni – tehát nem okoztak kárt a kocsma tulajdonosai, amikor vendéglátó hellyé alakították ezt a gyönyörű fát.

sunland-baobab-4[2]

Állítólag a bárt már több, mint 80 évvel ezelőtt, 1933-ban létrehozták.

sunland-baobab-6[2]

Ez a fa, és a benne lévő italozó a Dél-afrikai Köztársaságban, Limpopo tartományban, a Van Heerden család birtokán található.

sunland-baobab-7[6]

A bárba ugyan mindössze 15 ember fér be egyszerre, de ha benn elfogyott a hely, akkor a fa lombjai alatt megpihenhetnek a vendégek.

sunland-baobab-8[2]

A fa törzse olyan vastag és széles, hogy 50 ember kell, hogy körülölelje, a fa törzsének átmérője ugyanis 11 méter.

A különleges bárt a videóban részletesebben is megnézheted:

Forrás: Amusingplanet
via milesandmeals.cafeblog