25 méhet eresztett rá a legérzékenyebb testrészeire a Bolond Nobel-díjas

Nemrég átadták a legidiótább vizsgálatok, kísérletek legrangosabb elismeréseit, az Bolond Nobel-díjakat a Harvard Egyetemen.

Idén 25. alkalommal jutalmazták a tudósokat, volt köztük, aki 25 méhcsípéssel saját magán tesztelte, hol a legfájdalmasabb a szúrás; akadt, aki az állatok vizelési szokásait vizsgálta, de olyan tudós is, aki keménytojásból újra képes volt nyerset varázsolni.

jajj

Michael L. Smith, a bátor felfedező

Ki gondolta volna, hogy a férfiak legérzékenyebb pontján a legfájdalmasabb a méhcsípés? Michael L. Smith, a Cornell Egyetem neurobiológia és viselkedéstudományi szakos PhD-hallgatója saját magán tesztelte elméletét.

ignobel2015-biologia

Az is meglepő, hogy a tyúkok a rájuk szerelt műfarkak segítségével futnak: Bruno Grossi, a santiagói Chilei Egyetemen munkatársaival végzett tyúktanulmányában azt vizsgálta, hogy vajon a madarak tényleg a dinoszauruszok túlélői-e, ennek érdekében pedig rájuk erősítettek néhány idegen tolat, hogy megnézzék, megváltozik-e a testtartásuk.

David Hu a díjátadón

David Hu a díjátadón

David L. Hu jóvoltából már azt is tudjuk, hogy a 3 kilogramm feletti állatok ugyanúgy 20 másodpercig ideig pisilnek, függetlenül hugyhólyaguk nagyságától. Az orvosi Bolond Nobel-díjat a romantikára fogékony Kimata Hadzsime japán allergológus kapta, aki felfedezte, hogy a csókolózás csökkenti a bőr allergiás megbetegedéseinek számát.

Ig_Nobel_Awards__u_3444725k

Raston, tojásokkal a kezében a díjátadón

Az ausztrál Colin Raston pedig véghezvitte a lehetetlent: a megfőzött tojásfehérjét karbamid hozzáadásával, és egy speciális berendezés segítségével újra cseppfolyóssá lehet tenni.

A Bolond-Nobel-díj neve eredetileg Ig Nobel, amely az angol ignobel szóból ered, aminek jelentése méltatlan, hanyagolható. 1991 óta adják oda a díjat az érdekes, ám teljesen haszontalan kutatások elvégzőinek, akik az élményen kívül csak egy mókás tízbillió zimbabwei dolláros bankjeggyel gazdagodnak.

Forrás: Telegraph, Muyinterestante