Inspiráló történet: egy kislány, aki elvesztette mindkét lábát egy balesetben, mégis úszóbajnok lett belőle

A kínai Qian Hongyan 3 éves korában szörnyű autóbalesetben vesztette el mindkét lábát. Alsótestét egy félbevágott kosárlabdába gyömöszölte, és így próbált teljes életet élni. Azóta nemcsak úszóbajnok, hanem országos példakép is lett belőle.

2CAE496E00000578-3246327-image-a-2_1443025553343

Qian a kezeire támaszkodva hajtotta magát előre, miközben a kilyukasztott kosárlabdát vonszolta maga után. Így járt iskolába, ahol társai segítettek neki beülni a padba, vagy kimenni az illemhelyre. A lány végül egy pekingi kórháztól két speciális műlábat és egy mesterséges csípőt kapott – itt és itt láthatsz fotókat róla -, így újra megtanulhatott járni, és a torzóján addig keletkezett mély sebek is begyógyulhattak.

Öt év és hat elhasznált kosárlabda után Qian végre járt, három hónap alatt pedig megtanult szaladni is. És ezzel még nem ért véget a sikertörténet: mikor 11 éves korában kiderült, hogy szülei nem tudják tovább fizetni taníttatását, Qian a sport felé fordult.

A lány kitűnően úszik, több aranyérmet is nyert Kínának, ahol nemzeti példakép vált belőle. Néhány hullámvölgy után hihetetlen akaraterejének és kitartásának köszönhetően 2014-ben a Yunnan Tartományi Paralimpiai Játékokon első lett a száz méteres mellúszásban – és még előtte az egész élet.

Forrás: Dailymail, ProperSteps