Miután megsebesítették a mérgezett nyíllal, az elefánt kétségbeesetten futott emberekhez, hogy segítsenek rajta

Nem mindennapi élményben volt része a David Sheldrick Wildlife Trust szervezetnek: három megsebesített elefánt kért segítséget tőlük.

Ebben az évben hozta nyilvánosságra a True Activist szervezet az elszomorító hírt, miszerint az afrikai elefántok egy éven belül kihalhatnak az orvvadászok miatt.

wunded-700x525

Csak az elmúlt három évben több, mint százezer állatot öltek meg agyaráért. Három felnőtt elefántbikát viszont nemrég sikerült megmenteni a biztos haláltól, miután mérgezett nyíllal meglőtték őket.

Az állatok ugyanis, amíg erejükből telt, elsétáltak oda, ahol tudták, hogy a David Sheldrick Wildlife Trust vert tábort, és látták, ahogy ott segítettek a többi elefánton. A kis csapatot az egyik olyan bika vezette, aki korábban családot alapított olyan elefántokkal, akik az állatvédő szervezetnél gyógyultak meg és két kölykük is született. A szervezet tagjai szerint emiatt emlékezhetett úgy az állat, hogy a DSWT jó hely, ahol nemhogy nem bántják az elefántokat, de még segítséget is nyújtanak, ha baj van.

elephant2

Mivel az elefántok memóriája híresen jó, és agyuk részletes mentális térképet készít minden olyan helyről, ahol már jártak, gyerekjáték volt megtalálni az állatvédőket. Miután megérkeztek, az állatokat elbódították, kitisztították a sebeiket, és gyógyszereket adtak a mérgezés ellen.

Forrás: TheMindUnleashed