Bezáratta az ISIS a játszótereket Szíriában – Nem hiszed el, miért

Egy szíriai városban nem mehetnek már játszótérre sem a gyerekek: az iszlám állam erkölcsrendészei szerint ugyanis ott egymással nem rokonságban álló, tehát idegen férfiak és nők találkozhatnak, ez pedig – szerintük – mélységesen helytelen.

A Szíria egyes részeit elfoglaló radikális terrorszervezet az iszlám vallás egy rendkívül szélsőséges formáját tartja helyénvalónak. Egy példa a sok közül: a nők nem jelenhetnek meg egyedül sem az utcán, sem máshol, hacsak nincs velük egy férfi rokonuk. Az  Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőszervezetének beszámolója szerint az ISIS erkölcsrendőrsége, a Hezbah egy muszlim ünnep első napján kezdett el járőrözni Majaden város játszóterein.

2CDA344A00000578-3251695-image-a-1_1443423710142

Azokat, akik nem tartották be a szigorú öltözködési szabályokat, letartóztatták, majd azzal az indoklással, miszerint ezeket a helyeket a fiatalok találkák megtartására használják, egyik játszóteret zárták be a másik után. Rakkában, egy másik városban két nőt azért tartóztattak le, mert férfi rokon kísérete nélkül vitték le gyerekeiket a játszótérre.

Forrás: Dailymail