Magyar okostelefonos alkalmazás mentette meg az elkábított lányt

A “Kezedben a biztonságod” elnevezésű alkalmazás nemrég szó szerint megmentett egy 16 éves lányt, akinek valószínűleg drogot kevertek az italába. A kába lány még telefonálni is képtelen volt, de az alkalmazás erre is fel van készülve.

Egy szabadtéri fesztiválon kábították el a 16 éves kamaszlányt, ráadásul olyan gyorsan, hogy a szer miatt telefonálni sem volt már ideje. Az említett alkalmazás azonban működött, riasztotta a lány szüleit, akik időben cselekedhettek.

A magyar fejlesztésű, ingyenesen letölthető alkalmazást pontosan azokra az esetekre találták ki, amikor az áldozat a támadó, vagy a drog miatt már nem képes feloldani a telefonja billentyűzárát, tárcsázni a rendőrséget, és elmondani, hol van, és mi történt vele. A riasztáshoz elég néhányszor megnyomni egymás után a bekapcsoló gombot, vagy kirántani a fejhallgatót, és az app máris küldi a riasztást, és az áldozat pontos helyét a beállított számokra, ami lehet a rendőrség, családtagok, de barátok is.

Az alkalmazásnak más funkciója is van: akár egyedül hazajáró iskolásoknak is segíthet, akik az elindulás pillanatában hazaszólnak, innentől kezdve pedig a szülők egy térképen követhetik nyomon a gyerkőc útját.

Forrás: Hirado.hu