Évek óta nem volt beteg – Egy 3,5 millió éves baktérium tartja egészségesen a moszkvai tudóst

Ősszel vitaminokat szedünk, friss gyümölcsöket eszünk, esetleg sportolunk, hogy elkerüljenek a betegségek, egyesek viszont 3,5 millió éves baktériumot adnak be maguknak, hogy egészségesek maradjanak.

A tudós

A tudós, Anatoli Brouchkov

Ez a bizonyos bátor ember a moszkvai egyetem professzora, Anatoli Brouchkov, aki miután kipróbálta a szert egereken és gyümölcslegyeken, magát tette meg kísérleti nyúlnak. A „Bacillus F”- ként híressé vált kórokozót a szibériai Jakutföldön találták a kutatók az örökké fagyott permafrosztban. A kutatók egy része szerint az, hogy ennyi időt túlélt a jégben a baktérium, azt jelentheti, hogy magában hordozza az örök élet titkát.

A titokzatos baktérium

A titokzatos baktérium

Az eredmények eddig az elméletet igazolják

A professzor azt állítja, hogy 2 éve, mióta beadta magának, nem volt beteg, még a járványok idején sem, és az erőnléte is rengeteget javult. Mivel a baktériumtörzs inaktív állapotban került a szervezetébe, nem betegedett meg, de elképzelhető, hogy kiváltott egy olyan immunválaszt, ami ennyire ellenállóvá tette a tudóst.

Brouchkov biztos benne, hogy a Jakutföldön élő emberek szervezetébe is jutott a baktériumból az ivóvízen keresztül, és ezért éltek extrém hosszú ideig.

Forrás: Siberian Times