Igazi hősök – Saját osztálytársai élesztették újra a fiút az iskolában

Egy 18 éves fiú futás közben lett rosszul az iskolában, leállt a keringése és a légzése is. Négy fiú látva az esetet azonnal elkezdték az újraélesztést, ezzel pedig megmentették társuk életét.

Paulusz Ádám, Steigervald Dávid, Almási Pál, és Simon Levente egy igazi hőstettet vittek véghez, amikor habozás nélkül megmentették a társuk életét. A Dunaújváros Online-nak a négy fiú közül három nyilatkozott.

497827330

Igazi hősök (Fotó: Dunaújváros Online)

Dávid volt az, aki azonnal értesítette a tanárt a rosszullétről, és kérte, hogy hívjon mentőt, amíg viszont rájuk vártak, valamit tenniük kellett. Pánik és tétlenkedés helyett a fiúk szívmasszázst és mesterséges lélegeztetést alkalmaztak gondolkodás vagy mérlegelés nélkül, szerencsére Ádám a jogosítvány megszerzéséhez szükséges egészségügyi tanfolyamon tanultakat nem felejtette el, és élesben alkalmazta. A mentők közben telefonon segítették őket, hogy mit kell tenni, míg odaér a mentőhelikopter.

Eközben több másik osztálytársuk leállította a forgalmat a négysávos Dózsa György úton, hogy a mentők bejussanak, elmondták nekik, pontosan hol fekszik társuk, a kiérkező mentősök pedig nem zavarták el a fiúkat, sőt: bevonták őket a további teendőkbe is. A sérült fiút a helikopter kórházba vitte, és jelenleg is mélyaltatásban tartják.

A fiúk nem tekintenek hősként magukra, egyszerűen tették, amit tenniük kellett. Ádám annyit mondott még az újságíróknak, hogy legalább kapott saját magáról egy visszajelzést, miszerint éles helyzetben is képes cselekedni, használni korábban megszerzett tudását.