6 megmosolyogtató orvosi kezelés a múlt századból, amelyek hihetetlen, de nem váltak be

Voltak idők  – nem olyan régen -, amikor ijesztő és mai szemmel nézve megmosolyogtató találmányokkal próbálták gyógyítani a kétségbeesett pácienseket, akik tényleg mindenre képesek voltak azért, hogy megszabaduljanak az életüket megkeserítő kórságtól.

1. Vibrációs ágy pszichés gondok ellen

Ezt az 1934-ben kitalált vibrációs ágyat olyan betegeknek tervezték, akik bizonytalanok voltak önmagukban, nem találták a helyüket a világban. A matrac, amihez odaszíjazták a szerencsétlen beteget, elöl-hátul rázta a testet. Mai szemmel nézve elég hihetetlen, hogy bárki is hihetett a vibrációs ágy pszichés betegeket gyógyító erejében.

Ez az 1934-ben kitalált vibrációs ágy szó szerint helyre rázta a rá szíjazott páceinst

2. Tokaelszorító kézikészülék 

Igaz, műszakállnak látszik, mégsem arról van szó. Ez a speciális állszíjas maszkot idősödő nőknek tervezték még 1942-ben. Az elv az volt, hogy ha valaki elég ideig viseli, eltűnik a tokája.

Nem, ez nem műszakáll, hanem egy speciális állszíjas maszk idősödő nőknek 1942-ből

3. A horkolásgátló és egyben fülszépítő maszk

Elálló fülű, s még ráadásul horkolni merészelő férjeknek tervezték ezt az 1914-es szerkezetet, amely – elvileg – képes volt a fejhez simítani az előnytelenül szanaszét kandikáló füleket, és megakadályozni a horkolást.

Ronda a férje? Hekkelje meg! Ez az 1914-es szerkezet elvileg képes vot visszanyomni a túlzottan elálló füleket, és megakadályozni a horkolást.

4. Felfrissülés egy kis elektrosokkal

Mindannyiunknak vannak olyan testrészei, melyeket erőtlennek érzünk. A férfiakat talán ez némiképp jobban zavarja. Ezért is találhatták fel 1916-ban ezt a ránézésre is bizarr szerkezetet, amely rézdrótokkal, árammal működött, ahol az áramkört az illető nedves szája zárta.

Frissüljön fel egy kis elektrosokkal! Mindannyiunknak vannak olyan testrészei, melyeket erőtlennek érzünk.

5. Fadeszkára feszítés a sörhas ellen

1910-ben azt remélték, hogy ha egy embert egy fadeszkához szíjaznak, és hassal lefelé helyeznek a padlóra, akkor annak az embernek
1. megjavul az emésztése;
2. hipp-hopp meggyógyul a rossz vérkeringése;
3. eltűnik a sör-, vagy egyéb okok miatt domború hasa.

Hát nem aranyos?

1910-ben így orvosolták a sörhast, a renyhe vérkeringést, és a rossz emésztést

6. Férgeket pusztító mérges gázok

Tetveket, kullancsokat és egyéb parazitákat szerették volna olyan módon elpusztítani, hogy légmentesen záródó zacskókba mérges gázokat fújtak, és azt a páciens azon testrészeire húzták, ahol a betolakodókat sejtették. Hogy közben mit élhetett át az érzékeny testrészein minden bizonnyal égető viszketést érző beteg, azt a rajzon látható beteg kifejező arcáról le lehet olvasni.

Férgekkel és mérges gázokkal minden betegség meggyógyítható, a jókedv biztosan.

Forrás: Vox