Egy teltkarcsú szexszimbólum a 60-as évekből, aki minden garázs falán ott mosolygott

Manapság már nagyon kevesen emlékeznek azokra az időkre, mikor a teltkarcsú nőkre buktak a férfiak. Asszonyok, lányok milliói örülnének annak, ha ma is az lenne a divat, mint a múlt század közepén: az egészségesen gömbölyű női test.

Ha ez még napjainkban is így lenne, sokkal több magabiztos nőt hordana hátán a Föld, mert bizony – valljuk be -, Hilda, a múlt század amerikai szexszimbóluma igenis vonzó jelenség.

h1

Szép a mosolya, kedves az arca, kerek a csípője, és a maga teltkarcsúságával egy egészséges, magabiztos és boldog nő benyomását kelti, akire jó ránézni. Nem úgy, mint a deszka alkatú mai modellekre, akik annyira soványak, hogy akár “faxolni is lehetne” őket.

h6

Hilda teljesen a képzelet szüleménye

Megrajzolója, Duane Bryers nem használt fel modelleket Hilda figurájának megalkotásakor. Mégis rengetegen azonosultak alakjával, és a férfiak körében is nagy népszerűségre tett szert. Az 1950-es évektől egészen a 80-as évekig végig ott volt Hilda a sok millió amerikai garázs, műhely és étterem falán, rengeteg naptár lapján lehetett vele találkozni.

h7

A 60-as években élte fénykorát a szőke hajú, állandóan mosolygó lány, mindenki Hildája. Teljesen szokványos emberi tulajdonságai tették lehetővé azt is, hogy a nők többsége úgy érezte, Hilda közülük való.

h4

Egy volt a sok millió teltkarcsú, hús-vér amerikai szépség közül. Látni lehetett, ahogy az ágyban nassol, felpróbálja a szűk szabadidőruháját vagy éppen elmegy biciklizni, és a nyeregből telefonál.

h8

Ezer arca miatt felejtették el a teltkarcsú pin-up lányt

A Hilda-naptárak legismertebb gyűjtője, Les Toil szerint Hilda alkotója, Duane Bryers “a leghíresebb amerikai karikaturista lehetett volna a maga nemében. Sajnos azonban valószínűleg pont a telt hölgyek iránt érzett vonzalma akadályozta meg ebben.”

h9

Hildának ugyanis nem egy, hanem sok ezer arca és teste volt. Megalkotója nem ügyelt arra, hogy mindig ugyanúgy rajzolja meg őt, ami később hozzájárult ahhoz, hogy Hilda egész egyszerűen feledésbe merült.

h10

Most azonban olyan, mintha feltámadt volna hamvaiból. Újra itt van köztünk gyönyörű mosolyával, és jó látni, hogy van, aki bizony igenis a molettekre bukik.

h11

h2

h12

h5

h3

Forrás: MessyNessy Chic

O. M.