Stephen Hawking: Ha a földönkívüliek ránk találnak, akkor gyarmatosítják a Földet

Igaz, hogy a Marson még csak sós vizet találtak, de ki tudja, mi lesz a következő felfedezés, ami az űrből érkezik? Stephen Hawking szerint az idegenek.

A világ legismertebb elméleti fizikusa szerint az idegenek létezése és az, hogy a bolygónkra jöjjenek, egyáltalán nem irracionális dolog.

“Ha a földönkívüliek meglátogatnak minket, annak olyasmi lehet a kimenetele, mint amikor Kolombusz Kristóf megérkezett Amerikába. Az az ottani őslakosok számára nem sok jót jelentett”– mondta Hawking a spanyol El País napilapnak.

A világhírű elméleti fizikus szerint néhány fejlett földönkívüli létforma könnyen nomáddá válhat bolygóján és meghódíthatja illetve gyarmatosíthatja azt a bolygót, amit éppen sikerül elérnie.

“Az én agyammal, ami egy matematikus agya, csak a számszerűségi törvények alapján az idegenek létezését teljesen racionálisnak gondolom. A legnagyobb kihívás az, hogy rájöjjünk, valójában milyenek is lehetnek ezek a létformák. Egyre nagyobb az esélye annak is, hogy egy katasztrófa során elpusztul a Föld, így az emberiség első számú feladata az űrutazás technológiájának fejlesztése. Erre szeretném én is felhívni a figyelmet” – mondta el Hawking.