Csodájára jár a világ: létezik egy Facebook mintázatú hindu templom Indiában

Indiában létezik egy Facebook-os üzenőfalat ábrázoló hindu templom, melynek homlakzata a négykezű istennő, Devi Szaraszvati képzeletbeli Facebook-os profilját ábrázolja.

A templom építői valószínűleg szó szerint értelmezték azt a mondást, mi szerint a Facebook a közösségi oldalak istene. A hindu vallás egyik főistene, Szaraszvati istennő a tudás, a bölcsesség, valamint a művészetek és a beszéd istennője is.

fb_templom

Kezében egy gitárhoz hasonló húros hangszert tart, melynek neve vína. A hindu templom homlokzatán az istennő profilképe mellett azt is lehet látni, kik Szaraszvati istennő barátai az ismert közösségi oldalon. Köztük van Krisna, Laksmi, Káli és Síva is.

ds

Devi Szaraszvati istennőről ez a kép látható a templomon, mint “profilkép”

A templomba járók és a turisták biztosan könnyen megtalálják az egészen egyedi mintázatú épületet. A templom építői pedig valószínüleg örülnének, ha a Facebook még sokáig nem változtatna a már megszokott üzenőfalon. 2013. februárjában készült a templomról az első internetes bejegyzés. Kész csoda, hogy azóta még nem volt változás a közösségi oldal külsejében.

Forrás: DramaFever

O. M.