Kevesen tudják, de egyre több férfi betegszik meg mellrákban – Az október a mellrák megelőzésének jegyében telik

Itt van az ősz, és vele együtt az október is újra. Ebben a hónapban számos rendezvényen vehetsz részt, amit a mellrák megelőzésének jegyében rendeznek meg.

Sajnos mindenkit, férfiakat és nőket is egyaránt érint ez a téma. Kevesen tudják, de a férfiak körében is egyre többen betegszenek meg ebben a szörnyű betegségben. Ideje tehát, hogy azokhoz is eljusson a kampány, akik eddig nem jártak el rendszeres szűrésre, hiszen a gyógyulás esélye annál nagyobb, minél hamarabb fedezik fel a mellrákot.

mellrak2

Októberben rózsaszínbe öltöztetik az épületeket a világ nagy részén

A betegség felismerése még nem jelenti azt, hogy halálra vannak ítélve a rákos betegek. A gyógyulás esélye évről évre jobb lesz, és ahogy a www.mellrakinfo.hu oldalon is olvasható: “Mellrák után is van élet.”

A világszerte ismert Esteé Lauder cég tulajdonosának menye, Evelyn Lauder 1992-ben alapította a Pink ribbon mozgalmat, aminek jelképe, a rózsaszín szalag azóta már bejárta a világot. 2011. novemberében azonban végül 75. életévében a mellrák végzett a híres aktivistával, akinek mozgalma azóta is nők millióinak segít legyőzni a betegséget.

Megható videó az érintett betegek pozitív hozzáállásáról:

O. M.