Egykori gondozói segítségével hozta világra borját a vadonba visszaengedett Emily

A kenyai David Sheldrick Wildlife Trust szervezet megható történetet mesélt egy árva elefántról, Emilyről, aki édesanyja elvesztése után náluk nőtt fel.

Mikor Emily nagykorú lett, gondozói visszavezették a vadonba, hogy saját családot alapíthasson, és csatlakozhasson egy csordához. Bár a gondozóknak szomorú volt látni, hogy Emily elhagyja a tábort, de tudták, hogy esélyt kell adni az elefántnak arra, hogy megtalálja az utat a vadonba és saját családot alapítson.

Egy nap, 2014. december 23-án egy meghökkentő és igazán szívet melengető esemény történt. Emily váratlanul újra megjelent a táborban, ahol felnevelkedett. Anélkül, hogy bárki segített volna neki visszatalálni, vagy hívta volna. Az elefánt láthatóan családra talált odakint, ugyanis a terhessége végén járt. Visszajött, hogy ott hozza világra a kis elefántborját, ahol felnevelkedett. Egykori gondozói közelében, és egy csapat elefánt társaságában hozta világra elefántbébijét, Emmát.

Egykori gondozóit mélyen megindította, hogy Emily visszatért hozzájuk, hogy ezen a jelentős eseményen a közelükben lehessen. A videón fantasztikus látni azt is, ahogy az elefántcsorda a bébi elefánt és édesanyja köré gyűlik, hogy segítse az anyát és borját a szülés után.

A megható eseményről videó is készült:

Forrás: SunGazing