Gyerekek, akik a végtelen emberi butaság – más néven: babona – miatt veszítik el a testrészeiket

Egy amerikai kórházi kezelést követően a napokban öt tanzániai albínó kisgyerek újra visszatért hazájába, de sajnos vegyes érzelmekkel érkeztek otthonukba. Egy philadelphiai kórház olyan gyerekeknek adott esélyt egy jobb életre, akiknek megcsonkították testüket egy elképesztő babona miatt.

Ezek a gyerekek kivétel nélkül mind albínók, tehát olyan gyerekek, akiknek bőrükből hiányzik az a mennyiségű pigmentsejt, ami sötétbőrű társaiknak viszont megvan a szervezetében.

Kísértetnek, vagy elhunyt személyek szellemének tartják őket

Mivel ezek a gyerekek nagy mértékben eltérnek az afrikai átlagtól, sokan kísértetnek, vagy elhunyt személyek szellemének tartják őket világos bőrszínük miatt. Éppen ezért úgy tartják, hogy különleges mivoltuk szerencsét hoz, tehát bármilyen testrészük – legyen szó akár körömről, fogról vagy egy hajtincsről – szerencsét hoz annak, aki magáénak tudhatja ezeknek a szegény gyerekeknek a levágott testrészeit.

Az elmúlt évben illegálisnak minősítették az albínó gyerekek tesrészeivel való kereskedést Tanzániában. Ennek ellenére azonban csak tavaly 8 ilyen esetről tettek jelentést. Összességében viszont legalább 200 esetről lehet szó.

albino

A 13 éves albínó kisfiú, Emmanuel Festo Rutema éppen az angol nyelvű tankönyvet viszi vissza a helyére miután barátjával, a 12 éves Mwigulu Matonange Magesával közösen angoloztak. (Még több kép itt látható a megcsonkított gyermekekről)

Sokszor maguk a szülők keresik meg a kuruzslókat

Hihetetlen, de sok esetben a szülők adják fel saját gyermeküket egy kis bevételre számítva. A tanzániai módosabb emberek ugyanis mindent megadnának egy-egy albínó testrészéréért. Állítólag még az albínók nemi szervét is képesek megvásárolni a szerencse reményében.

A parlamenti választásokat megelőző időszakban érezhetően megnő a kereslet

Egy helyi lakos szerint a parlamenti választásokat megelőző időszakban érezhetően megnő a kereslet az ártatlan albínó gyerekek tesrészei iránt. A politikusok akár 75.000 dollárt is képesek fizetni, csak hogy ezzel is növeljék esélyüket a választásokon.

Egy New York-i asszony, Elissa Montanti életcéljává tette azt, hogy segítsen ezeken a nehéz sorsú gyerekeken. Pályafutása során már rengeteg sebesült embert vett a szárnyai alá, akik a föld különböző sarkaiból érkeztek hozzá.

Elmondása szerint az a legszörnyűbb az albínó gyerekek sorsában, hogy szándékosan lettek megcsonkítva. Nem háború vagy természetes katasztrófa során sebesültek meg, hanem kizárólag az emberi ostobaság és kegyetlenség miatt kell szenvedniük.

Videó arról, hogyan segítettek a megcsonkított gyerekeknek a philadelphiai kórházban művégtagokkal:

Forrás: Daily Mail
O. M.