Ez történt a fiúval, aki nem evett cukrot egy hónapon keresztül

Aki próbált már fogyókúrázni, vagy életmódot váltani, az pontosan tudja, mennyire nehéz kihagyni az életünkből a finomított cukrot. A holland Sacha Harland viszont alávetette magát a kísérletnek, és négy héten át teljesen száműzte a cukrot és az alkoholt is. Az eredmények magukért beszélnek.

A 22 éves Sasha 4,5 kilót fogyott, ráadásul csökkent a vérnyomása, a koleszterin- és vércukorszintje is.  A diéta alatt nem evett kész- és gyorsételeket, sem csokit vagy pattogatott kukoricát, helyette friss gyümölcsöket és zöldségeket, mellé pedig joghurtot kapott, halat, olajos magvakat, és tojást. Számára a legmeglepőbb dolog az volt, amikor újra fehér cukrot evett a kísérlet után, és kétszer is szívritmuszavarai lettek, mintha a cukor valamiféle drog lenne szervezetünknek.

A fiút is segítő dietetikus elmondta, hogy a cukor egyrészt elveszi a szervezet vitaminjait, és fáradttá tesz, ráadásul minél többet eszünk belőle, annál több édességet akarunk. Az ördögi körből azonban ki lehet szabadulni, ahogy Sacha is tette.

Így változtak meg Sacha értékei a kísérlet után:

Testsúlya a diéta előtt: 81 kg, utána: 76,5 kg
Testzsír százalék a diéta előtt: 15,5 % és utána: 14,2%
Vérnyomás a diéta előtt: 135/75 és utána: 125/75
Koleszterin a diéta előtt: 4,6 mmol/L és után: 4,0 mmol/L

A videóban megnézheted, milyen nehezen telt a diétás időszak, és mi lett az eredménye!

Forrás: Dailymail