Három gyerek meghalt, miután az iskolaigazgató hipnotizálta őket – A szülők most 200 ezer dollár kártérítést kapnak

Egy életet ki lehet fizetni  kétszázezer dollárral? Ennyit kaptak ugyanis fejenként azok a szülők, akik egy floridai iskolaigazgató miatt veszítették el gyermekeiket.

Az eset 4 évvel ezelőtt történt, és három családot érintett közvetlenül. Az iskolaigazgató George Kennedy hipnotizált egy csapatnyi diákot, többek között azzal a céllal, hogy javítson a teljesítményükön, és végül megtanulják hipnotizálni önmagukat. A gyerekek közül hárman napokon belül meghaltak.

561568361800002e00dc16c0

A három áldozat

A 16 éves Wesley McKinley jobban szeretett volna gitározni, ezért több alkalommal is átesett a tudateltérítésen. A legutolsó alkalom a halála napján volt, aznap délután felkötötte magát egy fára.

A 17 éves Brittany Palumbo  jobb eredményeket akart elérni egy teszten, ezért fordult Kenney-hez, hogy hipnózissal segítsen rajta. Nem sokkal ezután felakasztotta magát.

A 16 éves Marcus Freeman az iskolai amerikai focicsapatban játszott irányítóként, őt azért hipnotizálta az igazgató, hogy segítse a meccsek alatti koncentrációját és hogy ne zavarja a fájdalom. Majd arra is megtanította a fiút, hogyan hipnotizálhatja saját magát.  Freeman egy fájdalmas fogászati kezelésről autózott hazafelé, amikor autóbalesetet szenvedett. Bár ez nem volt öngyilkosság, az ő halálát is a hipnózishoz kötik.

Az iskolaigazgató 2012-ben lemondott, azóta beismerte, hogy összesen 75 embert hipnotizált akkoriban, köztük az áldozatokat is. A férfit vád alá helyezték gondatlanság miatt, egy év felfüggesztett büntetést kapott és eltiltották a hipnózis gyakorlásától. Kenney jelenleg egy motelt vezet Észak-Kaliforniában.

Forrás: Huffingtonpost, Heraldtribune