Fotók: Ontja magából a mérgező habot, és lángra kapott Indiában egy tó

A 3,61 négyzetkilométeres területű Bellandur-tóba évtizedek óta öntik a kezeletlen vegyi hulladékot és szennyvizet Indiában. Emiatt nemcsak habzik, de időnként lángra is kap.

600x368xBellandur-toxic-foam-600x368.jpg.pagespeed.ic.oDlene1Bbb

Minden egyes esőzés után mérgező, büdös hab keletkezik a tó felszínén, ami nemcsak a közlekedést teszi veszélyessé, de meg is betegíti a környéken élő embereket. Fejfájásra, gyomorbajokra, szédülésre, kiütésekre panaszkodnak azok, akik nem tudnak elköltözni a mérgező tó mellől.

600x338xBellandur-toxic-foam4-600x338.jpg.pagespeed.ic.73oJ5fMOmD

Idén májusban a szennyezett tó újabb dolgot produkált

A sok vegyi anyagtól, és valószínűleg és beledobott égő cigarettától vagy gyufától lángra is kapott. Megoldást persze a környezetszennyező anyagok használatának és tárolásának szabályozása hozna, de erre egyelőre nincs remény, így viszont a hatóságok sem nagyon tehetnek semmit. Az állam a helyi szervezetektől kért megoldási terveket. A polgármester, N. Manjunatha Reddy mérnököket hívatott, akik remélhetőleg kidolgozzák a megfelelő megoldást a szennyvíz megfelelő elvezetésére.

600x338xBellandur-toxic-foam3-600x338.jpg.pagespeed.ic.bGYeHWsT8e

A helyi lakosok azonban nem hisznek abban, hogy bármi is változni fog, ugyanis a város nem engedheti meg magának egy új szennyvíztisztító telep megépítését, amire pedig óriási szükség lenne két szempontból is: egyrészt, hogy megkíméljék a tavat, másrészt pedig a helyi lakosok egészsége érdekében.

A videóban megnézheted a lángoló tavat:

Forrás: Odditycenter