A világ legbarátságtalanabb városai

A Travel and Leisure magazin az idei évben is megkérdezte olvasóit és utazóit, mely városokat találják a legbarátságtalanabbnak.

Természetesen az eredmények nem reprezentatívak és nem lehetnek teljesen objektívek sem, mindenesetre érdemes végigböngészni azoknak a városoknak a listáját, amelyek felkerültek a szégyenlistára.

1. Moszkva

A válaszadók a közlekedést, a moszkvai emberek szürkeségét, nem túl nagy segítőkészségét emelték ki, valamint a kulináris élvezetek hiányát említették. Bár vannak csodaszép látnivalók a városban, az összhatás mégis negatívnak hat.

Moszkva

Moszkva | Fotó: Pavel Kazachkov

2. Atlantic City

A leggyakrabban említett hibájaként azt róják fel a keleti part Las Vegasának, hogy a szerencsejátékon kívül semmit nem lehet a városban csinálni.

Atlantic-City

Atlantic City | Fotó: Mike Druckenbrod

3. Szentpétervár

A harmadik helyen újabb orosz metropolisz, a visszajelzések ugyanazok, mint Moszkvánál voltak. Úgy tűnik, hogy az utazóknak nem jön be az orosz mentalitás.

Szentpétervár

Fotó: asergeev.com

4. Marseille

A francia kikötővárost maguk a franciák is vagy imádják, vagy utálják, nem csoda, hogy ugyanígy viszonyulnak hozzá a turisták is. Meglepő módon nagyon sokan hiányolják a városból a vendégszeretetet, de az angolok franciák iránti ellenszenve lehet, hogy még a Gyalog galopp híres francia őrös jelenetére, a „hülye angolok, angol hülyékre” vezethető vissza.

Marseille

Fotó: infohostels.com

A cikk folytatása: Világutazó Magazin