Íme Amber, a 4 éves kislány, aki a IQ tesztek szerint okosabb, mint Obama

A négyéves Amber Sunshine-t nemrég felvették a brit  Mensa társaság tagjai közé, mivel megmérték az inteligenciahányadosát, és 150 lett az eredmény.

2D525B5600000578-0-image-a-1_1444691730715

A két okos tesó: Amber és Leon. Amber a 150-es IQ-jával nemcsak hogy lehagyja Obamát, de intelliganciahányadosa megközelíti Stephen Hawking és Albert Einstein eredményét

Amber a 150-es IQ-jával jobb eredményt ért el, mint Obama

A kislány édesanyja beszámolója szerint már másfél évesen olyanokat kérdezett, hogy miért kék az ég, és melyik ételek egészségesek. Amber bátyja, Leon egyébként szintén Mensa tag lett a magas intelligencia-hányadosa miatt. A család legfiatalabb tagjáról, a 10 hónapos Austinról még nem tudni, mennyire eszes, mindenesetre testvérei elég magasra tették a mércét. Amber ugyanis már most, négyévesen is lepipálja az amerikai elnököt, valamint David Cameront is – már amennyire össze lehet hasonlítani egy gyermek és egy felnőtt agyát.

Leon IQ-ja 145-ös

Édesanyja elmondása szerint a kisfiú igazi könyvmoly, akinek óriási enciklopédikus tudása van a dinoszauruszokról. Kétéves korában már több mint 10-ig tudott számolni, és bámulatos, ahogy felismeri a tünetek alapján a betegségeket, mint a rák és a hasnyálmirigy-gyulladás.

“Az elején nem is vettem észre, hogy milyen tehetségesek. Amber viselkedését teljesen normálisnak gondoltam, egészen addig, amíg óvodába nem kezdett járni. Akkor jöttem rá, hogy különleges és többet tud, mint a többi gyerek az ő korában. Biztos vagyok benne, hogy ha leteszed a televízió elé a gyereket, akkor nem tudja kibontakoztatni a tehetségét. De nem vagyok egy erőszakos szülő, én mindig azt akarom, amit a gyerekek. És ők a játékon keresztül tudnak a legjobban tanulni, ezért a házunkban óriási a rendetlenség.”

Amber jelenleg az Egyesült Királyságban a legfiatalabb Mensa-tag.

Forrás: Dailymail