Nem lehet gyereke, ezért meglepték két kiscicával Kokót, a beszélő gorillát

Koko, a jelbeszéddel kommunikálni képes gorilla nagyon magányos volt legutóbbi kis barátja elvesztése óta, ezért 44. születésnapja alkalmából egy halom kiscicával lepték meg. Kokonak nem lehet saját kicsinye, de ettől függetlenül nagyon szereti a társaságot, és a kisállatokat.

koko-gorilla-birthday-kittens-california-6

Koko még 1983-ban jelezte a gondozóinak, hogy szeretne egy cicát, de akkor csak plüssállatot kapott, ami nem nyerte el a tetszését, és tovább szomorkodott magánya miatt. Ekkor került hozzá az első élő kis barátja, All Ball, akinek azért ezt a nevet adta, mert az állatka egy szőrös kis golyóra emlékeztette.

Egy évre rá azonban egy autó elütötte a cicát, Koko pedig sírt, a gyász jeleit mutatta, és nagyon bánatos volt. Most, 44. születésnapja alkalmából ezért kapott egy alomnyi kiscicát, akik közül kettőt ő maga választhatott ki magának, a szürke apróságot Miss Graynek nevezte el,  a másikat pedig Miss Black-nek.

Kokó hat hónapos kora óta emberek közt él, Penny Patterson pszichológus foglalkozik vele a legtöbbet, ő volt az, aki a jelbeszédre is megtanította. Koko nemcsak a jelnyelvet sajátította el, de ki tudja fújni zsepibe a saját orrát, a kezeibe fúj, ha éhes, és még fúvós hangszereken is játszik. Nemrégiben a beszéd kezdeti jeleit mutatta, így átírja az emberszabású majmokról eddig felépített elképzeléseinket.

koko-gorilla-birthday-kittens-california-5

Forrás: Boredpanda