Idegen lényekre utaló tárgyakat fedeztek fel egy titokzatos csillag körül

Hatalmas tárgyakat fedeztek fel az egyik legtitokzatosabb csillag, a KIC 8462852 körül. Olyanokat, amilyeneket egy idegen civilizáció építene, már ha létezne idegen civilizáció az Univerzumban. 

A KIC 8462852 nevű égitestet évek óta figyelik a csillagászok a Kepler űrteleszkóppal, 2009-ben pedig felvették azok közé a csillagok közé, amelyekről jelenleg úgy tűnik, hogy Föld-szerű bolygók keringenek körülöttük. A Planet Hunters nevű civil megfigyelőcsoport most ennél is messzebb ment, és a csillag körül olyan szabályos, éptíményeknek tűnő alakzatokat láttak, amik akár idegen civilizáció művei is lehetnek. Természetesen a hatalmas tárgyak lehetnek egy fiatal csillag születásekor létrejövő törmelék részei is, de azt biztosan tudjuk, hogy a KIC 8462852 nem ilyen fiatal, és az is valószínűtlen, hogy egy születő csillag sok-sok bolygót vonzott volna maga köré.

Andrew Siemion, a földönkívüli lényeket kutató projekt, a SETI igazgatójapersze azonnal lecsapott a témára, és komolyan fontolóra vette annak lehetőségét, hogy idegen lények építményeinek nyomaira bukkantak, így  rádióteleszkópot irányítanak a KIC 8462852 felé, hátha elkapnak olyan hullámhosszot, ami a technikailag fejlett civilizációk sajátjai. Szót nem tudni, hogy fogunk érteni velük, de ha lelkesek vagyunk, előkészületként elkezdhetjük újra nézni a Csillagkaput.

Forrás: The Atlantic