Pénzért minden állat megkapható – Német turista lőtte le Afrika ikonikus elefántját

Idén júliusban az amerikai fogorvos által kilőtt ikonikus oroszlán borzolta a kedélyeket, erre nemrég újabb szörnyűség történt: a nemzeti kincsnek tekintett, ötvenévesnél idősebb, hatalmas elefántot végezte ki egy másik német vadász Zimbabwében.

nkombo-elephant_3473812b

Az ország déli részén fekvő Gonarezhou Nemzeti Park büszkeségének számító elefánt egy magánrezervátumban élt békésen. Akkora volt, hogy az agyarai szinte a földet súrolták, még a sokat látott állatgondozók sem láttak soha ilyen impozáns elefántot. Elpusztítása után megmérték az elefánt agyarait, egyenként majdnem ötven kilót nyomtak.

Pictures reportedly showing elephant called Nkombo who was killed by hunter in a hunt organised by SSG Safaris close to Zimbabwe's Gonarezhou National Park

Egyelőre nem tudni, hogy kaphatott kilövési engedélyt a német vadász, akit 60.000 dollár fejében beengedtek a parkba lövöldözni, és aztán senki sem ellenőrizte, mit csinál. Az engedélyért cserébe ugyanis joga volt az állatvédők által megmenteni igyekezett orrszarvúkra, bivalyokra, oroszlánokra, leopárdokra és elefántokra lőni. A német férfi egyébként nem aggályoskodott, nagyon büszke teljesítményére – biztonságos távolságból eltalált egy ekkora állatot –  le is fényképeztette magát a megölt elefánttal.

A legszomorúbb része a történetnek csak most jön: a vadász semmiféle büntetést nem kap, hiszen hivatalos engedéllyel ment vadászni.

Ugyanez az eljárás okozott hatalmas felháborodást Cecil, az oroszlán nyári kilövésekor is

Ekkor Walter Palmer fogorvos békésen hazautazott a trófeájával büntetlenül, hiszen előzetesen vadászengedélyt vásárolt. Az engedély jogtalan kiadásáért felelősségre vonták  a vadászterület tulajdonosát, mert nem volt felhatalmazása kiadni az engedélyt, de ez – mint látható – nem tartja vissza a többi tulajdonost.

_84562218_waltcecilcomp

Cécil és az őt elejtő fogorvos, Walter Palmer

Zimbabwe marad az, ami eddig is volt: az “orvvadászok paradicsoma”, ahol pénzért bármit megkaphatnak.

Forrás: BBC, Telegraph