Vigyázat – Egy ismeretlen azzal szórakozik, hogy tűket rejt a BKK-ülésekbe

Valaki azzal szórakozik a budapesti BKK járatokon, hogy használt tűket rejt el a villamosok ülésében. A hvg.hu-t egy fiatalember kereste meg, aki tűbe ült a 47-esen, egy fiatal lányt pedig a Szent László Kórházba vittek kivizsgálásra, miután beleült egy rejtett tűbe a 47-es vagy a 49-es villamoson – írta meg az ittlakunk.hu.

Első alkalom

Hétfő este még csak arról szóltak a beszámolók, hogy valaki egy óriási, nem steril kórházi tűt szúrt a 49-es villamos ülésébe. Az óriási tű kívülről láthatatlan volt, és direkt úgy helyezték az ülés szivacsába, hogy ne látsszon ki a huzat alól. Az utas, aki felfedezte, nem sérült meg.

Második alkalom

A hvg.hu-nál jelentkezett egy 28 éves férfi, aki a beszámolója szerint még október 13-án reggel a Városház térről induló 47-es villamoson ült bele egy tűbe. Ő kihúzni nem, csak kitörni tudta a tűt. Elmondása szerint nem orvosi tűvel, hanem valamiféle körzőheggyel volt dolga.

Harmadik alkalom

Az Ittlakunk.hu-t pedig Cs. Imre kereste meg azzal, hogy az ő lánya október 18-án ült bele a 47-es vagy a 49-es villamoson egy vékony injekciós tűbe. A 3,5 centis tű sérülést is okozott, így a lányt a Szent László Kórházba vitték, ahol vért vettek tőle, hogy megállapítsák, nem kapott-e fertőzést.

Cs. Imre levelet írt a BKK-nak, melyben kérte a társaságot, hívják fel az utasok figyelmét a veszélyre, és vizsgálják át az üléseket.

“Tisztelt BKK Ügyfélszolgálat!

Az ittlakunk.hu-n találtam egy cikket, egy a 49-es villamos egyik ülésébe szúrt injekciós tűről, ami – szerencsésen – nem okozott sérülést.

Azért írok, mert az eset nem egyedi, valaki vagy valakik szándékosan és sorozatban teszik ezt.

A lányom október 18-án délután szállt fel a Deák téren egy 47-es vagy 49-es villamosra. Sajnos egy olyan ülésre ült le, amelyikbe előzőleg valaki szintén beleszúrt egy vékony, 3,5 cm hosszú injekciós tűt, heggyel fölfelé, ami sérülést is okozott. Emiatt a lányomat a Szent László kórházba vittük, vért vettek tőle és kivizsgálják, nem kapott-e valamilyen fertőzést.

Nem tudom, hogy a BKK-nak milyen eszközei vannak a megelőzésre, de a fenti esetek azt jelzik, hogy nem egyszeri “csínytevésről” van szó. Jó lenne, ha a lehetőségeiket kihasználva felhívnák az utasok figyelmét a veszélyre, és rendszeresen átvizsgálnák az üléseket.

Tisztelettel,
Cs. Imre”

A hvg.hu felkereste a BKK-t, akik későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.