A Miskolcon talált kisfiút Gerzsonnak hívják, és már tudni, hova kerül

Most már teljesen biztos, hogy a kórházból egy befogadó otthonba kerül az a kisfiú, akire hétfőn találtak rá a járókelők Miskolcon – tudta meg a Velvet.

A rendőrök ugyan telefonon elérték a 2,5 éves kisfiú anyját, a vonal azonban váratlanul megszakadt, és többet nem is csöngött ki. A kisfiúról – akiről közben kiderült, hogy Gerzsonnak hívják – a Velvet a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetőjét kérdezte.

“A rendőrség már intézkedett a gyermek ügyében és ideiglenes hatállyal elhelyezte a befogadó otthonunkba. Ezt a döntést a Miskolci Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya vizsgálja majd felül és 35 napon belül döntenie kell arról, hogy a gyermeket nevelésbe veszi – vagyis nevelőszülőknél helyezi el –, de határozhat úgy is, hogy visszaadja a szülőknek” – nyilatkozta a Velvetnek Battáné dr. Tóth Zita.

Rendőrség: Az anya vallomása ellentmondásos

A rendőrség az üggyel kapcsolatban kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást, és kiadott egy közleményt, amely szerint sikerült azonosítani a 2015. október 19-én elhagyott miskolci kisfiú édesanyját, akit elfogtak és kihallgattak. A nő egymásnak ellentmondó érvekkel magyarázta tettét.

A kisfiú anyja és az élettársa egymásra mutogatnak

Az Origo információi szerint sem a kisfiú anyja sem az élettársa nem vállalja magára a felelősséget. Az anya azt vallotta a rendőrségen, hogy összeveszett az élettársával, és elment hazulról, a kisfiút pedig az élettársára bízta. Ennek teljesen ellentmond a férfi vallomása, aki azt állította, hogy a nő a gyerekkel együtt napokkal ezelőtt elment tőle, és semmit nem tudott róluk.