“Még azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan hagyta ott valahol” – A rendőrök kifaggatták Gerzson szüleit

A Miskolcon elhagyott 2 és fél éves kisfiú anyját a rendőrök szerdán egész nap faggatták arról, hogyan maradhatott magára a kisfiú. “Szeretem, de nem tudtam ellátni” – a Blikk információi szerint ezt mondta a rendőröknek V. Renáta, a kisfiú édesanyja.

Mint azt korábban megírtuk, a kisfiút Gerzsonnak hívják, mindössze 2,5 éves, és hétfőn találta meg egy járókelő a miskolci Stadion utcában egyedül sírdogálva. Ekkor hívta a rendőröket, akik lakossági bejelentésre azonosították az anyát. V. Renáta először felvette a telefont, majd pár másodperc után bontotta a vonalat, és nem volt hajlandó többször felvenni. A kisfiút sorsára hagyta, nem érdeklődött iránta. A rendőrök ezek után bevitték a rendőrörsre, ahol kihallgatták – őt is és az élettársát is.

Az anya és az élettársa egymásra mutogatnak

Egyikük sem vállalja magára a felelősséget. A Blikk információi szerint az anya azt vallotta a rendőrségen, hogy összeveszett az élettársával és elment otthonról. A nő verziója szerint a kisfiú az élettársával maradt.

Ennek teljesen ellentmond az élettárs beszámolója, aki úgy meséli el a történetet, hogy a nő magával vitte a kisfiút már napokkal ezelőtt. A férfi azt nyilatkozta, szó sincs arról, hogy Gerzson nála maradt volna, és még azt is el tudja képzelni, hogy a nő szándékosan hagyta ott valahol a kicsit.

Gerzson jól érzi magát, egyelőre a gyerekosztályon ápolják, mosolyog és barátkozik.

Két szót tud magyarul: papa és mama.

Dr. Tiba Zsolt ügyvéd szerint Gerzson édesanyja akár 1–5 évig tartó börtönt is kaphat kiskorú veszélyeztetéséért.

Forrás: Blikk