Egy kreatív anyuka, aki az agyonsminkelt babákból valami igazán szépet alkot

Egy kanadai anyuka megunta a sok kikent-kifent, egyforma arcú Barbie-babát, szerette volna, ha más babák közül is választhatnak a gyermekei: így hát készített babát ismert emberekről, többek között Frida Kahlóról, J. K. Rollingról és egy női asztronautáról is.

Még a nyáron történt, hogy a Vancouverben élő Wendy Tsao olvasott egy ausztrál anyukáról, Sonia Singhről, aki smink nélküli játékbabákat készített a kislányának. Annyira megtetszett neki az ötlet, hogy egyből ki is próbálta, forró vízzel lemosta a babákat, átfésülte a hajukat, és saját készítésű ruhákat adott rájuk. Mintha újjá születtek volna a korábban érett nőnek látszó, agyonsminkelt babák! Természetes szépségükkel sokkal elbűvölőbbek voltak, mint korábban.

wendy

Bal felső sarokban a kisminkelt, a jobb oldali képen a smink nélküli baba – Fotó: Wendy Tsao

Aztán mikor Wendy éppen kisfiának keresett egy Jane Goodall-ról szóló könyvet a könyvtárban, hírtelen pompás ötlete támadt. Mi lenne, ha Jane Goodall, a híres csimpánzkutató nem csak a könyvek lapjain létezne, hanem kézzelfogható, majdhogynem hús-vér ember lenne, akivel kisfia is tudna játszani?

Mi lenne, ha babát csinálna az idén 81 éves Jane Goodallból?

jane_goodall_1195_635x

Jane Goodall primatológus, az ENSZ békeügyi nagykövete – Fotó: Wendy Tsao

Végül aztán több híres női személyiségről készültek babák, majd Wendy saját honlapot hozott létre külön ezeknek a babáknak. Frida Kahlóról is készült egy baba, amit azonban a festőnő jogutódjainak kérésére nem lehet bemutatni.

j_k_rowling_7662_635x

J. K. Rowling, a Harry Potter szerzője – Fotó: Wendy Tsao

Egyelőre még nem lehet megvásárolni a hírességeket ábrázoló babákat, de Wendy tervezi, hogy az ebay-en fogja őket árusítani.

waris_dirie_3099_635x

Waris Dirie, volt fotómodell és női körülmetélés elleni aktivista – Fotó: Wendy Tsao

A babák gyűjtőneve a “nagy hatalmú babák” lett, hiszen olyan nőkről lettek mintázva, akik mind rengeteget tettek az emberiségért.

astronaulta_roberta_bondar_4409_635x

Roberta Bondar, az első kanadai női asztronauta – Fotó: Wendy Tsao

Wendy korábban is híres volt kreativitásáról

Már 8 évvel ezelőtt, 2007-ben létrehozott egy vállalkozást, aminek segítségével plüssállatokat, ruhaanyagból készült játékbabákat és -állatokat varr gyerekrajzokból. A gyerekek küldenek neki egy saját készítésű rajzot, amiből Wendy és kolléganői olyan játékokat varrnak, amivel aztán sokkal tovább lehet játszani, mint egy darab papírral.

pluss

Gyermekrajzból plüssállat – Fotó: Wendy Tsao

Wendy elmondása szerint a gyerekeknek nagyon megtetszett az ötlet: mind a babák, mind a plüssállatok nagyon népszerű játékok lettek otthon. Mikor meglátják a számítógép képernyőjén, hogy milyen csodálatos játékokat készít az anyukájuk, akkor inkább a játékbabákkal játszanak, nem pedig a számítógéppel.

Forrás: El Pais
Fotók: Wendy Tsao

O. M.