A kis őzgida nem volt hajlandó otthagyni a férfit, aki megmentette az életét

A litván Darius Sasnauskas a Yellowstone Nemzeti Park mellett lakik, és tanúja volt két kis őzgida megszületésének. Az egyikük azonban megsérült, nem tudott családjával tartani, így ott maradt egyedül. Mivel a környéken rengeteg ragadozó él, a férfi úgy döntött, elviszi magával a kis árvát, és felneveli.

man-saves-injured-baby-deer-animal-friendship-7

Sasnauskas nem pártolja a vadállatok házi kedvencként való tartását, de ez az eset különleges volt.

man-saves-injured-baby-deer-animal-friendship-5

Az őzike sérült lábát a férfi hozta rendbe.

man-saves-injured-baby-deer-animal-friendship-3

Négyóránként etette cumisüvegből

man-saves-injured-baby-deer-animal-friendship-4

A férfi nem is tervezte, hogy tovább magánál tartja az őzikét, mint szükséges, ám miután meggyógyult és megerősödött, a kis állat nem is akart visszamenni a szabadba, hanem úgy döntött, új apukájával marad. A férfi a videóban azt is elmeséli, hogy kis védencének direkt nem adott nevet, mert nem szeretett volna kötődni a vadállathoz és már az első perctől kezdve azt tervezte, hogy ha felgyógyul, visszaengedi őt a természetbe.

man-saves-injured-baby-deer-animal-friendship-8

A kis őzgida aztán nagy nehezen rákapott a szabad élet ízére, és saját őzcsaládjához is visszatalált, akik szeretettel visszafogadták. A videó végén Darius elárulta, nem sokkal később újra látta egykori védencét testvérével, és elcsodálkozott azon, hogy milyen gyorsan nőnek ezek az állatok.

A videóban a teljes történetet megnézheted:

Forrás: Boredpanda