Már megszületett az az ember, aki 1000 évig fog élni

Egyre több kutató nyilatkozik arról, hogy az emberi élet felső határa extrém módon kitolódhat a jövőben. A feltételezések szerint az első olyan ember, aki ezer évig élhet majd, már most megszületett.

Az örökké tartó fiatalság, vagy legalábbis a nagyon hosszú élet után évszázadok óta vágyakozunk hiába. Dr. Alex Zhavoronkovról, a Biogerontology Research Foundation igazgatója szerint kezdhetünk reménykedni, mert az ember hamarosan 150 évig fog élni.

Aubrey de Grey gerontológus ennél is tovább megy, szerinte a technológia fejlődésével kiküszöbölhetjük a test elhasználódását, így győzelmet arathatunk az öregedés felett. Aubrey véleménye szerint már most élhetnek gyermekként köztünk olyanok, akik az ezredik születésnapjukat is megünneplik majd. A kutató szerint az öregedés csak egy betegség, amit gyógyítani lehet, ennek érdekében pedig kifejlesztett egy terápiát, ami megöli azokat a sejteket, amelyek képtelenek az osztódásra, tehát elöregedtek.

A jövő elméletben a fiatalító kezeléseké lesz, amikor elhasználódott sejtjeink helyett frissek és újak segítenek tovább élni, mint arra valaha is gondoltunk volna.

Forrás: Dailymail