A valaha élt 9 legokosabb ember, akinek megmérték az IQ-ját – Köztük van egy magyar lány, aki megelőzi Stewen Hawkingot!

Ha csak és kizárólag a mért intelligenciahányados alapján határozzuk meg, kik a legokosabb emberek a világon, akkor egy nem túl árnyalt képet kapunk, ugyanis az IQ nem tudja mérni azt a rengeteg fajta intelligenciát, amivel mi emberek, rendelkezünk.

Mégis léteznek IQ toplisták: több cikket összevetve bemutatjuk a valaha mért legmagasabb IQ pontszámmal rendelkező embereket.  Már csak azért is, mert van egy magyar lány, aki okosságban – pontosabban IQ pontszámban – megelőzi Stephen Hawkingot!

24.-Kim-Ung-Yong

1. Kim Ung-Yong 210-es IQ-val él, három évesen négy nyelven olvasott, nyolc évnyi munka után, 16 évesen hagyta ott a NASA-t, s mielőtt 1990-ben a Guinness Rekordok Könyve visszavonta a világ legmagasabb IQ-ja címet, addig ő vezette a listát.

Christopher-Langan

2. Christopher Langan 195-210 közé tett IQ-jával tartja a második helyet. A legokosabb amerikai emberként tartják számon, négyévesen olvasott,  a gimnáziumban már önmagát képezte emelt matematikából, fizikából, filozófiából, valamint latin és a görög nyelvből. Mindennek tetejébe allítólag 100 %-os SAT vizsgát tett úgy, hogy átaludta annak egy részét.

Rick-Rosner

3. Rick Rosner 192-es IQ-ját 2000-ben az amerikai Legyen Ön is Milliomos játékban mutatta meg, azóta is televíziós, író és pszeudo-híresség.

Philip-Emeagwali

4. Philip Emeagwali mérnök, matematikus és geológus  190-es IQ-val él, és tanít különböző egyetemeken.

17.-Garry-Kasparov

5. Garry Kasparov mérhető IQ-ja 190 körül mozog, a Bakuban született férfit a világ leghíresebb sakkozói között tartják számon.

by Unknown photographer, colour print, 1990s

6. Sir Andrew John Wiles az Amerikai Egyesült Államokban élő angol matematikus, aki a 358 évig nyitva álló Nagy Fermat-tétel bizonyításával lett híres. 1993-ban publikálta először a megoldást, ám az hibás volt, ezután  két évre bezárkózott a házába, és 1995-ben a hibátlan bizonyítással tért vissza az emberek közé.

28.-Judit-Polga¦ür

7. Polgár Judit 170-es intelligenciahányadosával bír, nem mellesleg ő a sakktörténet legjobb női sakkozója, aki a női világranglistát 1989 óta megszakítás nélkül vezeti. Juditot és két nővérét apjuk képezte kiskoruktól fogva.

30.-Paul-Allen

8. Paul Allen amerikai informatikus volt Bill Gates-szel együtt a Microsoft alapítója. Nemcsak 170-es az IQ-ja, de  2000-től 2006-ig egyike volt a világ tíz leggazdagabb emberének.

1.-Stephen-Hawking

9. Stephen Hawking 160-as IQ-ja csak a lista végére volt elég,  a vezető angol elméleti fizikus azon kevés tudósok közé tartozik akik részei lettek a populáris kultúrának is.

Forrás: Iheartintelligence,  Wonderlist