Egy csodálatos könyvesbolt, ahová megéri bekukkantani

Kolumbiában, Medillá városában egy olyan lélegzetelállító könyvesbolt nyílt meg a közelmúltban, ahová nem lehet csak úgy beszaladni egy gyors vásárlásra. 

Ebbe a különleges dizájnú könyvesboltba azért jönnek a vásárlók, hogy aztán legalább 1-2 órát azzal töltsenek el, hogy magukba szívják a hely szellemét. A könyvesbolt falán egy Voltaire-idézet olvasható: “Az írás az emberi hang festménye”.

k2

A 9¾ Bookstore and Café megalkotói, a Plasma Nodo nevű tervező iroda nem akármilyen helyet álmodott meg a könyvek kedvelőinek.

k3

Az étteremként is működő könyvesbolt tele van kényelmes kuckókkal, ahol kicsik és nagyok egyaránt belemerülhetnek egy-egy érdekes olvasmányba.

k1

A méhkaptárra emlékeztető hatszögű olvasókuckók ki vannak párnázva, és akkora helyet biztosítanak, hogy a kuckóba bebújva akár az egész család is belemerülhet a mesés könyvek csodaszép világába.

k8

Ha pedig megéhezne, megszomjazna a család, a könyvesbolt kávézójában kényelmes fotelek és székek várják a látogatókat.

k7

A könyvesbolt falán egy Voltaire-idézet: “Az írás az emberi hang festménye”

A 9¾ Bookstore and Café  kávézó falait ismert írók, költők portréi díszítik, de az egyik falat kizárólag falevelek borítják, melyek egy esőerdő hangulatát idézik.

k9

Mivel a könyvesbolt egy légterű, és a galériában található étterem az alsó szinten található könyvek fölé került, érdemes felmászni a könyvek közt található létrára, hogy felülről is megcsodálhassuk ezt a mesebeli könyvesboltot.

Forrás: My Modern Met

O. M.