Kudlik Júlia 15 éve be sem kapcsolta a tévét

“Nincs mellettem senki, aki segítene, támogatna” – ezt mondta Kudlik Júlia arról, hogy miért nem kell ma már senkinek megfelelnie. Az egykori műsorvezető a Nők lapjának adott interjút, amelyben elmondta, hogy úgy gondolkodhat és élhet, ahogy ő azt a legjobbnak tartja.

“Tizenöt éve nem nézek tévét. Sajnálom rá az időt, annyi fontos teendő van!”

– mesélte Kudlik, aki majd’ 40 évet dolgozott a televízióban, többek között a legendás Delta című tudományos híradót, a Magyar Televízió egyik legrégebbi ismeretterjesztő műsorát vezette.

1964. január 31-én került adásba a Delta első száma, amely “a Holdra szállás előtt indult és a Mars-kutatás korában is tájékoztatja a nézőket”.

kudlik_cl

A műsor sokáig azon kevés hírforrások egyike volt, mely a “nyugati világ” tudományos eredményeit, újdonságait ismertette. A Deltát 1965-től 1996-ig (31 éven át) Kudlik Júlia vezette, így nem csoda, hogy a műsort szinte azonosították a személyével. Ezt követően még egy rövid ideig visszatért a Delta műsorvezetéséhez; a 45. jubileumi műsoron és rendezvényen azonban nem vett részt.

“És akkor én is bekerültem azok közé, akiktől leépítés során megváltak. Magyarán kirúgtak. Tudomásul vettem, hiszen fél év múlva amúgy is abbahagytam volna” – mesélte a Nők lapjának az egykori műsorvezető.

Kudlik Júlia szerint amúgy is tudni kell abbahagyni a dolgokat. Arra várni pedig nem érdemes, hogy majd jön valami helyettük, sokkal jobb, ha az ember tesz érte.

Forrás: Nők lapja, Wikipédia