Sokkoló kísérlet: Így bánik az utca népe egy részeg nővel

Egy madridi színésznő miniszoknyában, egy zacskóba csomagolt szeszes italos üveggel a kezében kiment az utcára, és részegnek tettette magát csak azért, hogy társai videóra vegyék az emberek reakcióját. A férfiak meg is mutatták, hogy mit kezdenének egy kiszolgáltatott, ittas állapotban lévő, szoknyás nővel fényes nappal a nyílt utcán.

Egyikük ahelyett, hogy segítene, még több itallal kínálja a nőt, és haza akarja vinni, és őt még sok-sok hasonló szándékó “jótét lélek” követi. A legbátrabb nem vesz több alkoholt, inkább elvonszolja a nőt egy csendes sikátorba, és molesztálni kezdi.

2DDD295A00000578-3293049-image-a-7_1446021866967

A felvétel rendezője sokkolónak és ijesztőnek tartja a kísérlet végeredményét, és arra kis kitért, hogy a videót meg kellett vágni, hogy az igazán durva, bunkó testi-lelki megalázást, amit a férfiak műveltek, ne mutassák meg teljes mélységében. Olyan jelenetet nem kellett kivágni, amin segítettek volna a nőnek: ilyen ugyanis nem volt.

A videó arra hívja fel a figyelmet, hogy soha ne menjünk sehová ittasan egyedül, és ha lehet, soha ne kerüljünk ilyen állapotba. Ha egy kicsit is többet ittunk a kelleténél, menjünk haza azonnal taxival, szóljunk a barátainknak, vagy ha más megoldás nincs, üljünk be egy forgalmas étterembe, vagy boltba, ahol ihatunk egy kávét, és telefonálhatunk hozzátartozóinknak. Mindemellett arra is fel kéne hívni a figyelmet, hogy bárkivel megtörténhet, hogy véletlenül többet iszik – igen, még a nőkkel is – , de ez nem jelent felhívást keringőre – azaz, hogy mindenki értse: nem azért iszik alkoholt egy nő, hogy ezzel felszedjen pasikat. Azokat a férfiakat, akik szerint ha egy nő épp nem képes nemet mondani, akkor kedvünkre felhasználhatják, el kéne vinni valamiféle terápiára, ahol a kis négyéves lelküknek megtanítják, hogy az emberek nem játékbabák, és hogy aki kiszolgáltatott helyzetben van önhibájából, vagy azon kívül, azon inkább segíteni kéne.

Forrás: Dailymail