Lassan gyógyul alkoholizmusából a csuklyás majom, akit gazdái tettek az ital rabjává

Egy chilei csuklyásmajom szó szerint alkoholista lett, nem tudott meglenni a napi adagja nélkül. Most már egy rehabilitációs központnak hála kezd kigyógyulni egy olyan függőségből, amibe gazdái kergették bele erőszakkal.

A dél-amerikai országban nagyon gyakran tartanak házikedvencként különleges állatokat, és valamiért viccesnek tartják azt is, hogy cigarettát tesznek a szájukba, esetleg drogot az ételükbe, illetve szeszes italokkal itatják őket.  Nicolas, a csuklyásmajomis így járt: kegyetlenül bántak vele, szervezetét pedig hozzászoktatták az alkoholhoz.

Egy csuklyásmajom, ilyen Nicolas is

Egy csuklyásmajom, ilyen Nicolas is

Ettől agresszív lett, de gazdái még ezt is szórakoztatónak találták. Nicolas cégül szerencsére elkerült egy rehabilitációs központba, ahol főemlősökkel foglalkoznak. A majomnak egy olyan leszoktató programon kell részt vennie, mint az embereknek, de úgy néz ki, jó esélye van arra, hogy teljesen kigyógyuljon.

Sorstársaira, akik most is egy ketrecben szenvednek nikotin-, drog- vagy alkoholfüggőként, rossz rágondolni. Az állatorvos szerint a probléma akkora méretűvé dagadt Dél-Amerikában, hogy külön a megbetegített majmok miatt hozták létre a rehabilitációs központot 1994-ben.

Forrás: Discovery