Tudtad, hogy George Busht majdnem megették Japánban?

És azt tudtad, hogy a japán tiszteknek emberhúst szolgáltak fel vacsorára az ínséges háborús időkben? Egy különösen kegyetlen és hajmeresztő történetet találtunk az Index.hu “Ma is tanultam valamit” rovatában a II. világháborúból.

A második világháború csendes-óceáni hadszínterén az amerikaiak két japán szigetet támadtak, Ivo Dzsima-t és Csicsidzsima-t. Ez utóbbi légvédelme azonban 1945-ben lelőtt egy amerikai bombázót, fedélzetén egy bizonyos George H. W. Bush hadnaggyal. A bombázóból nyolc katona került elő élve, őket a japánok foglyul ejtették. Egyikük azonban – George H. W. Bush hadnagy – még azelőtt elmenekült, hogy a japánok odaértek volna, őt a USS Finback tengeralattjáró halászta ki, mielőtt társait elkapták volna a japánok.

ghwb

George H. W. Bush (Fotó: Wikipédia)

A hadifogságban aztán még japán mércével mérve is hajmeresztő, és különösen kegyetlen dolgok történtek az amerikai foglyokkal. Az utólagos elbeszélések és a háborús bűnösök tárgyalásainak vallomásai szerint a csicsidzsimai japán helyőrség egyik vacsoráján egy súlyos probléma állt elő: elfogyott a hús.

Valakinek az a mentőötlete támadt, hogy a frissen kivégzett amerikai foglyok teste jó megoldás lehet erre a problémára, ezért kihantolták a holttesteket, és az ő húsukat fogyasztották el a tisztek vacsoráján. Ezek után már előfordult, hogy direkt a menü kedvéért végeztek ki hadifoglyokat, és szolgálták fel a húsukat. A háborús bűnösök vallomásai szerint pedig olyan is volt, amikor nem végezték ki a hadifoglyokat, hanem csak amputálták a végtatjaikat, hogy abból vacsorát szolgálhassanak fel a tiszteknek – mindez azért, hogy a “maradék” hús ne romoljon meg, ugyanis a szétbombázott szubtrópusi szigeten nem tudták megoldani az ételek hűtését.

A háború után, 1946-ban a helyőrség harminc japán katonáját állították bíróság elé háborús bűntettek miatt. Négy tisztet bűnösnek találtak, és felakasztották őket.

A történet elején szerencsésen megmenekült hadnagy pedig 45 évvel később az USA elnöke lett.

Forrás: Cracked

via Index