Túlsúlya miatt hibáztatták az orvosok a plus size modellt, de kiderült, hogy sokkal komolyabb a baj

Elly Mayday 25 évesen fordult orvoshoz rettenetes hátfájásával, az orvosok háromszor küldték haza, hogy csupán a testsúlya okozza a fájdalmakat. Csoda, hogy a fiatal modell lány még életben van – amit csakis saját magának köszönhet.

Nagyon könnyű az átlagosnál nehezebb embereket okolni minden egyes tünetükért, betegségükért, hiszen “ők okozták saját maguknak” azzal, hogy nem éltek egészségesen. A baj ott van, hogy bizonyos betegségek – még olyanok is, amik zömmel a túlsúlyosok között fordulnak elő – megtámadhatnak teljesen normál súlyú embereket is, és fordítva: a túlsúlyosok is szenvedhetnek olyan kórban, ami nem  kifejezetten rájuk jellemző, és nem is életmódjuk miatt alakult ki. Például rákosak lesznek.

1

Fotó: Facebook

Elly Mayday 25 évesen fordult orvoshoz rettenetes hátfájásával, tudta, hogy ez nem egy meghúzódott izom vagy valami más miatt van, hanem komoly a helyzet. A doktorok azonban hazaküldték a kórházból, adtak neki néhány tablettát, és közölték vele, fogyjon le, és minden rendbejön. Ugyanez – Elly bemegy a sürgősségire, lekövérezik, hazaküldik fogyókúrázni – még háromszor (!) megismétlődött.

modell3

Fotó: Facebook

Végül az egyik orvosnak a következő alkalommal eszébe jutott CT-t csináltatni, ami megmutatta, hogy a fájdalmakat egy jókora petefészekciszta okozza, a szövettan után pedig az is kiderült, hogy az elváltozás rosszindulatú. A diagnózis egy rendkívül ritka rákfajta, a szerózus carcinoma volt. 2013-ban ezután több műtét – köztük egy kilencórás – , majd kemoterápia következett.

modell

Fotó: Facebook

Ellie mindkét petefészkét ki kellett venni, és egyetlen petesejtet sem tudtak megmenteni. Ellie ismerősei azt mondták, szerencse, hogy a lány életben maradt, és az orvosok felfedezték a baját. Ellie erre azt mondja, nem az orvosok fedezték fel, hogy baj van, hanem ő maga, és ha nem ment volna vissza többedik alkalommal is a doktorokhoz, hanem elhiszi, hogy minden baja a túlsúlya miatt van, talán már nem is élne.

A videóban erről is mesél:

Ellie egyébként nagyon bátor, műtéti hegekkel, és haj nélkül is folytatta a modellkedést. A “legjobb” a történetben az, hogy  kemoterápia miatt azonban lefogyott, ekkor az interneten támadni kezdték, hogy nem elég kövér plus size modellnek, és mit képzel, hogy leadott a súlyából.

modell4

Fotó: Facebook

Forrás: Health, Twitter