“Miként tudjuk felvilágosítani fiatal lányainkat, hogy ne bocsátkozzanak felszínes kalandba a bizonyára gyakran vonzó muzulmán férfiakkal?”

Ezt a kérdést tette fel magának egy német pedagógus-szakszervezet, majd meg is válaszolták. Most emiatt szabadultak el az indulatok a németországi Szász-Anhalt tartományban.

A németországi Szász-Anhalt tartományban dolgozó gimnáziumi tanárok szakszervezetének (PHVSA) vezetői eltanácsolják a német diáklányokat a muszlim vallású férfiaktól – írta meg az MTI.

Az egykori NDK területén fekvő, 2,2 millió lakosú tartományban működő pedagógus-szakszervezet Gymnasium in Sachsen-Anhalt (Gimnázium Szász-Anhaltban) című lapjának legutóbbi számában az érdekképviselet elnöke és elnökhelyettese, Jürgen Mannke és Iris Seltmann-Kuke Menekültvita – megkövetelendő az igazodás alapértékeinkhez címmel közölt vezércikket, amelyben egyebek között úgy vélekednek, hogy Németországot teljesen elözönlötték a bevándorlók.

Van igényük a szexualitásra

“Sok fiatal, erős, többnyire muzulmán férfi érkezik az országba. Teljesen természetes, hogy ezeknek a gyakran képzetlen fiatalembereknek is van igényük a szexualitásra. Már most lehet hallani sok helyről ismerősökkel folytatott beszélgetésekben, hogy előfordul szexuális zaklatás a mindennapi életben, legfőképpen tömegközlekedési eszközökön és szupermarketekben”

– ismertették értesüléseiket.

“Felelősségteljes pedagógusként fel kell vetnünk a kérdést, miként tudjuk úgy felvilágosítani 12 éves kortól fiatal lányainkat, hogy ne bocsátkozzanak felszínes szexuális kalandba ezekkel a bizonyára gyakran vonzó muzulmán férfiakkal.”

A Bild című lap online kiadásában pénteken megjelent beszámoló szerint a szakszervezeti vezetők írása felháborodást keltett bizonyos politikusok körében. A tartományi kormány kulturális minisztere, Stephan Dorgerloh, a konzervatív CDU-val kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) politikusa a Mitteldeutsche Zeitung című lapnak azt mondta, szerinte a szakszervezet felerősít pletykákat, féligazságokat terjeszt, és furkósbotként használja értékeiket.

“Az uszítással határos”

Az SPD-től balra álló, a tartományi gyűlésben (Landtag) ellenzékben lévő Baloldal tartományi szervezetének vezetője, Birke Bull úgy vélte, a szakszervezeti vezetők írása “az uszítással határos”.

Az ugyancsak ellenzéki Zöldek Landtag-frakciójának vezetője, Claudia Dalbert annak a véleményének adott hangot, hogy az írás

“színvonala a földszintet sem éri el, és erősíti az előítéleteket és a szélsőjobboldalt”.

Jürgen Mannke visszautasította a bírálatokat. A Mitteldeutsche Zeitungnak azt mondta, hogy a vezércikk nem “rasszista ellenérzéseket” erősít, hanem a szakszervezet aggodalmait fejezi ki, és az igazságot tartalmazza. “1989 előtt sem hagytam, hogy befogják a számat, és most sem hagyom” – hangoztatta a PHVSA elnöke.

via Propeller.hu