Az orvosok szerint fél órája volt hátra az életből – Egy galandféreg élt az agyában

A 26 éves Luis Ortiz folyamatosan orvosokhoz járt, mivel az utóbbi időben rendkívül erős fejfájás gyötörte. Mielőtt megműtötték volna, élete legrosszabb, legkínzóbb rohamát élte át, s a kivizsgálást követően az orvosok közölték vele: ha nem műtik meg azonnal, fél órán belül meghal.

UNSPECIFIED - CIRCA 2003: Scolex and immature proglottids of Tapeworm (Taenia pisiformis), Platyhelminthes flatworm, seen with counterstaining. (Photo by DeAgostini/Getty Images)

Így néz ki egy galandféreg

A vizsgálatok ugyanis egy jókora galandférget mutattak ki az agyában, ami olyan jól érezte magát, hogy lárvákat is lerakott. Ortizt ezért gyorsan mesterséges kómába helyezték, és kioperálták a férget, annak minden utódjával egyetemben, akik súlyos cisztákat okoztak Ortiz agyállományában, blokkolva ezzel a folyadékáramlást.Az orvos tovább fokozza a lúdbőrt: azt meséli, amikor kihúzta a férget, az még mindig tekergőzött. A beteg végül a műtét után sokkal jobban lett, bár még vannak memóriazavarai.

Efféle paraziták legtöbbször nyers húson keresztül kerülnek a szervezetbe, tehát lehetőleg ne együnk még halat sem nyersen, nem is beszélve a disznóról, vagy a marháról.

Forrás: Metro