Híres színészek mesélnek arról, mit éreznek, miközben ágyjelenetet forgatnak

A The Independent magazin megkérdezte az ismert színészeket, színésznőket arról, amit mindig is meg akartunk tudni: hogy érzik magukat a szexjelenetek forgatása közben?

Amit nekünk a vásznon szép zenei aláfestéssel és gyertyafénnyel szexként eladnak, az az illúzió. Natalie Dormer, a Trónok harca színésznője beszámolója alapján a valóságban az ágyjeleneteket órákon át forgatják, a színészek kínosan érzik magukat, és olykor bizony nehezen birkóznak meg a feladattal. Bár nagyon ügyesen tesznek úgy, kevés kivételtől eltekintve – igen, Hugh Grantre gondolunk –  egyikük sem élvezi a túlzott közelséget, a rá meredő hatszáz szempárt, a milliószor újraforgatott csókjeleneteket.

mila_gif

Kate Winslet például utálja, ahogy lepedőbe csavarva beszélik meg partnerével, mi a fenét is csinálnak éppen, hazaérve a munkából pedig így nézne ki az elképzelt beszámolója:

“Képzeld, anya, a munkahelyemen ma ez és ez hozzányomta az arcomhoz a bal herezacskóját.”

Dakota Johnson és Jamie Dornan sem fogalmazott nagyon másként, a színésznő szerint szexjelenetet forgatni cseppet sem érzéki, vagy élvezetes munka, inkább izzasztó és kényelmetlen, Jamie Dornan pedig úgy érzi, minden méltósága akkorára zsugorodott össze, amekkorára a hússzínű tapasz alá rejtett, összenyomott férfiassága.

Mila Kunis úgy nyilatkozott, hogy a szexjelenetek nehezek, teljesen mindegy, hogy egy baráttal, férfival, vagy nővel zajlanak.

“Ha ott van még rajtatok kívül százakárhány stábtag, aki világít rád, és ide-oda pakolgat, akkor abban semmi kényelmes nincs.”

mila1

Még az akcióhős Liam Hemsworth is zavarba jön, amikor  le kell tolnia a nadrágját a stáb, meg más színészek előtt:

“A jelenet közben minden oké, nem érzem magam kényelmetlenül, de amint vége, és ott állsz az alsógatyádban, az elég fura és kényelmetlen tud lenni.”

Anne Hathaway is, hiába irigylésreméltóan gyönyörű, azt mondja, egyszerűen visszataszítóan zavarbaejtő az a pillanat, amikor idegenek előtt kell levetkőznie.

Lena Dunhamet viszont pont a nemi szerve köré ragasztott, állandóan lepotyogó tapasz idegesítette, ezért a Csajok forgatásán egy idő után le is vette. Azt mondja, nincs olyan ember, aki a show-n dolgozott, aki ne látta volna premier plánban mindenét. Persze a férfi partnerek is ide számítanak, de Lena szerint a nap végén egyáltalán nem is érdekli őket az egész.

Neil Patrick Harris, aki mestere annak, hogy meleg férfiként gyönyörű nőket döntsön hátra a filmvásznon, azt meséli, hogy a forgatás előtt a jelenet minden egyes négyzetcentiméterét át kell beszélni, beleértve azt is, ki hányszor és hogy fog mozogni, mijét hova teszi, és mikor ejakulál.

Egyetlen kivételként Hugh Grant vallotta be, hogy őt nem érdekli, hányan nézik közben, és mi lenne az illendő válasz erre a kérdésre, ő odavan a filmes szexjelenetek forgatásáért.

“Mindig is élveztem a szexjeleneteket, még akkor is, ha azokat igazából nem kéne. Persze a bevett válasz ilyenkor az, hogy egyáltalán nem szexi, mert megannyi stábtag áll körbe téged. De ezeket mindig is izgatónak találtam.”