Lángoló erdőből mentette ki gyermekét az orángután anya – A helyiek ezután halálra akarták kövezni

Ismét jól árnyalt képet kapunk az emberek és az állatok viselkedése, kultúrája közti különbségről: az orángután anyát, aki kimentette az emberek által okozott tűzből a kicsinyét, a helyiek – mint betolakodót – halálra akarták kövezni.

2E4D044E00000578-3312039-image-a-55_1447166668810

A csontig fogyott, kimerült anyuka, és a tortúra alatt végig belecsimpaszkodó picinye

Jakarta egy részén lángokban állt az erdő – az ott lakó emberek egyre nagyobb erdőrészeket gyújtanak fel, hogy minél nagyobb megművelhető földdarabhoz jussanak – , pont azon a részen, ahol az egyébként kihalás szélén álló borneói orángutánok laknak.

Gito, az anyuka és pár hónapos kölyke is menekülni kényszerült

Majd súlyosan sebesülten és kimerülten elérkeztek egy indonéziai kis faluhoz. Az ott lakó emberek teljesen felháborodva azon, hogy két kártékony, betolakodó majom merészelt a közelükbe menni, kövekkel és kisebb sziklákkal kezdték dobálni őket. Az anya és kölyke életét szó szerint az International Animal Rescue önkéntesei mentették meg, akik az utolsó pillanatban menekítették ki az állatokat. Egy rezervátumba vitték őket, ahol meggyógyulhatnak.

A kis majmot próbálják megnyugtatni, míg anyukáját kezelik

A kis majmot próbálják megnyugtatni, míg anyukáját kezelik

Az International Animal Rescue munkatársai rengeteg munkát végeztek az elmúlt két hónapban: éhező, élőhelyükről elűzött, eltévedt állatokat igyekeznek olyan élőhelyre vinni, ahol nem bántják őket.

Forrás: Dailymail