Meghalt a világ legmagasabb embere – Csak 26 éves volt

269 cm volt és mindössze 26 éves. Pornchai Saosri néhány nappal ezelőtt került kórházba, mert a szervezete nem bírta a növekedéssel járó megterhelést. Nem tudott lábra állni, csak ülve tudták megmérni – írta meg a Sun.

Hivatalosan nem Pornchai Saosri volt a világ legmagasabb embere, ezt a címet a török Sultan Kösen birtokolja, aki a Guinnes-rekordok könyvébe is bekerült a 251 cm-es magasságával. A thai férfi azért nem lehetett hivatalosan is a világ legmagasabb embere, mert rendellenes növekedése miatt nem tudott egyenesen, a két lábára felállni.

legmagasabb

Ha hivatalosan nem is lett dokumentálva, de Pornchai Saosri túlszárnyalta Sultan Kösen 251 centiméterét, és a 269 centiméterével valószínűleg ő volt a világ legmagasabb embere. Olyan mértékben növekedett a magassága, hogy csontozata már nem bírta el a testét.

Mikor Pornchai Saosrit hazaengedték a kórházból az orvosai, otthon szülei és unokahúga ápolták. Édesanyja talált rá a már eszméletlen fiára. Thaiföldön gyűjtést is szerveztek a családnak, miután a sajtó beszámolt történetükről, ebből a pénzből tudják most eltemetni a férfit.