Morális problémába ütközött egy kislány a mateklecke megoldásakor – Kiosztotta a tanító nénit

A 11 éves iowai Maddy Douglasnek matematika házi feladatként egy logikai feladatot kellett volna megoldania, aminek szöveges részével egyáltalán nem értett egyet, és ezt meg is írta a tanárnőnek.

Maddy anyukájával és bátyjával

Maddy anyukájával és bátyjával

A negyedik osztályosoknak szánt feladatban négy fiú és négy lány különböző kombinációkban randevúznak, egyik a másikkal, majd másik az egyikkel, és ki kellett volna számolni, hogy hányféle kombinációban találkozhatott egymással négy lány és négy fiú. Igen ám, de a feladatban a lányoknak olyan fiúval kellett volna randizniuk, akik korábban az ő lányismerőseikkel randiztak. A morális problémába ütköző Maddy ügyesen oldotta meg a helyzetet: ahelyett, hogy kiszámolta volna a megoldást, ezt írta a papírra:

5640dd591400006f023ca3fe

“Nem tudom megválaszolni ezt a kérdést, mert anyukám szerint a lányok között úgy szokás, hogy nem randizunk a barátnőnk exével”.

A feladatot Maddy büszke anyukája posztolta ki, aki annak is hangot adott, hogy talán nem helyes ilyen feladatokat adni a kislányoknak. A matematikatanár sem vette a szívére a kritikát, jót nevetett a megjegyzése, és azt mondta Maddynek, igaza van.

Forrás: Huffingtonpost, Facebook