Azt láttad, hogy az Eiffel-torony átszökött Las Vegasba? Híres épületek élethű másolatai szerte a világban

Ami szép és jó, azt előbb-utóbb utánozni is fogják. Így van ez a híresnél híresebb épületekkel is. Tíz világhírű helyszín másolatát válogattuk ki a számotokra.

1

Az Egyiptomi szfinx utánzata – természetesen nem Egyiptomban, hanem jelen esetben Kínában

2

Ez nem Stonehenge, hanem a többek között 38 autóból álló Carhenge, és nem is Salisbury-ben, Angliában, hanem Nebraskában, az USA-ban.

3

Ez az Eiffel-torony 165 m magas, és nem Párizsban, hanem az Újvilágban, egészen pontosan Las Vegas-ban járnak csodájára a kaszinózni vágyók. 1997 és 1999 között építették.

4

Ez az épület nem Made in India, hanem Made in China, tehát nem Indiában, hanem hol máshol, mint Kínában készülhetett volna a Taj Mahal élethű utánzata.

5

A Szabadság szobor ezúttal nem New York városát, hanem a koszovói Pristinát ékesíti

6

Egy Japánban található, spanyol tematikájú élményparkban emelték föl ezt a lovasszobrot. A Shima városában lévő másolatot látva a turisták mintha csak a madridi főtéren éreznék magukat.

7

A vatikáni Szent Péter Bazilika élethű miniatúrája szintén Japánban található, Tokiótól 130 km-re északra, a létesítmény neve Tobu World Square

8

Ez az utánzat kivételesen nem kisebb, mint az eredeti, hiszen még a vatikáni eredeti változatnál is nagyobb ennek a bazilikának a kupolája. A Costa de Marfilban lévő bazilikát olasz márványból készítették.

9

Londonban, a Victoria & Albert múzeumban emelték fel a spanyol Santiago de Compostelában található eredeti kapu gyönyörű változatát

10

Az athéni Parthenón eredeti méretű másolata a Tennessee államban lévő Nashville-ben található az USA-ban. Ott ritkaságszámba mennek a történelmi múltú épületek, hiszen az Újvilágban nem nagyon lehet 400 évesnél régebbi építményre bukkanni.

Forrás: El Viajero

O. M.