Egy háziasszony agyát építették a gépekbe – Itt a jövő konyhája

Egészségesebb, gazdaságosabb és környezetkímélőbb lesz a jövő konyhája, ami beépített szenzorai segítségével figyel, hogy ne romoljanak meg az ételek, a robotséf pedig majdnem ugyanolyan jól főz, mint egy szakács.

Oven-Innit-1024x576

Az Innit nevű kaliforniai cég egy bemutatókonyhát is felépített, ahol megcsodálhatjuk a robotszakácsot, megkóstolhatjuk, hogy főz, és megcsodálhatjuk a sok digitális szenzort, és szoftvert, amik a konyhát irányítják, pontos utasításokat adva a robotnak arról, milyen hőmérsékleten, meddig kell főzni az adott ételt, és hogyan gazdálkodjon az idejével. A gép ráadásul képes tanulni, és értelmezni, hogy az általunk előkészített alapanyagokból mit lehet elkészíteni.

A vágódeszka is intelligens

A vágódeszka is intelligens

A szoftver kezeli az élelmiszerkészletet, elemzi a kamra tartalmát, fényképeket készít a hűtő belsejéről, és készít egy leltárt, majd az otthon tárolt élelmiszerekhez még tippeket is ad, mit lehetne belőlük főzni, adott frissességi állapotuk szerint – a szenzorok ugyanis azt is számon tartják, melyik étel vagy hozzávaló milyen szagú, és meddig áll el. A bevásárlólistát sem mi írjuk majd a jövőben, hanem a gép, miután alaposan elemezte az otthon található élelmiszereket.

Forrás: Wired