Kétfejű kislány született Bangladesben

A kétfejű kislányt Banglades fővárosában, a legnagyobb kórház intenzív osztályán ápolják, mert légzési rendellenesség lépett fel.

A terhesség alatti vizsgálatokból nem derült ki, hogy a magzatnak két feje van. Ez a rendellenesség egy nagyon ritka formája a sziámi ikrek születésének: minden százezredik babára jut egy ilyen eset. Ráadásul az ilyen rendellenességgel rendelkező babák 60 százaléka halva születik vagy meghal közvetlenül a születés után.

“Azonkívül, hogy a gyermeknek két feje van, többi szerve és végtagjai teljesen normálisak”

– nyilatkozta Abu Kavszar, annak a kórháznak a tulajdonosa, ahol az újszülött császármetszéssel világra jött.

banglades

Fotó: AFP

Régebben a testi rendellenességgel született csecsemőkre csodagyermekként tekintettek Bangladesben, élő isteneknek tartották őket. Most is csodaszámba ment a hír: szinte az egész város elözönlötte a klinikát a hír hallatán.

Az apa, Dzsamal Mia szegény mezőgazdasági munkás, azt mesélte, hogy megdöbbent, amikor meglátta a kislányát.

“A kislányom két teljesen kifejlett fejjel született. Tud enni mindkét szájával, és lélegzik mindkét orrán keresztül. Mégis, köszönöm Allah-nak, hogy ő és az édesanyja jól vannak”

– idézte a férfit az AFP hírügynökség. Majd az apa aggódva beszélt arról, hogy nem tudja, miként tudják majd a gyermek ellátást biztosítani, ha pluszköltségek merülnek fel állapota miatt.

Bangladesben 2008-ban született már kétfejű gyermek, aki azonban később meghalt.

Forrás: Daily Mail

via Index.hu