Kukacokkal teli vödröt és mértéktelen koszt találtak egy ismert cukrászdában

Megdöbbentő felvételeket mutatott be az M1 Kosár című műsora egy múlt heti élelmiszer-biztonsági ellenőrzésről. Az ország egyik finom fagyijáról ismert cukrászdája bukott le – írta meg a Hirado.hu. A NÉBIH kiemelt ügyek igazgatósága munkatársai sok éve lejárt szavatosságú aromákat, koszt, pókokat, kukacokat találtak.

Kamerával rögzítették, milyen kosz uralkodik az épületben: piszkos rongyokat találtak a fagylaltos edényeken, mosatlan tortaformákat, szennyes konyharuhát, a vödörben kukacot. A rég lejárt szavatosságú ételek között volt egy mogyoró aroma, ami már 2007-ben lejárt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sütemények egy másik, közeli helyiségben készülnek, de ott még rosszabb volt a helyzet: málló vakolat, penész, koszos konyhagépek.

cukraszda

Fotók: Hirado.hu

Helik Ferenc igazgató, a NÉBIH kiemelt ügyek igazgatósága igazgatója elmondta: kötelezték a vállalkozót, hogy az összes forgalomban lévő termékét hívja vissza a kereskedelmi egységekből.

A tulajdonos a helyszínre érve agresszíven viselkedett, ezért az ellenőrzést fel kellett függeszteni, és ki kellett hívni a rendőrséget.